[GT] Spyker Squadron op dreef in Dubai

John (Spooky4u)
Het Spyker Squadron team, uitkomend in de GT2 klasse, heeft zich voor de laatste race in het FIA GT kampioenschap als respectievelijk derde en zesde gekwalificeerd.

Peter van Erp: “Ik ben zeer gelukkig met de resultaten van vandaag. Auto’s die niet alle FIA GT races rijden, dragen 20 kilogram penalty gewicht. Het Spyker Squadron team heeft nog eens 28 kilogram extra ballastgewicht gekregen, daar we twee professionele rijders inzetten. Ondanks het gegeven dat we 48 kilogram meedragen, hebben we laten zien competitief te zijn in een sterk veld. De doorgevoerde verbeteringen laten duidelijk goede resultaten zien. We zijn erg blij met de banden; Beide compounds werken prima, en zijn goed genoeg om dubbele stints mee te kunnen rijden. Het is fijn om weer met Michelin te racen. Tijdens de race zullen de hoge temperaturen een uitdaging vormen, zodoende hebben we al wat veranderingen aan de auto toegebracht.”

De Pole Position is voor de Larbre 550 Maranello Evo van Gardel / Zacchia /Makowiecki. Jeroen Bleekemolen en Jonny Kane stuurden de Spyker met nummer 79 naar de derde stek, Peter Dumbreck en Peter Kox waren goed voor de zesde stek, in de nummer 80 Spyker.