Vooruitblik: Feyenoord - AZ

JJdJ1984
In deze speelronde staat er weer een topper op het programma. Feyenoord mag het in de Kuip opnemen tegen AZ. De club van Erwin Koeman heeft de laatste vier duels in de competitie niet meer verloren en staat nu op de vijfde plaats. De Alkmaarders bezetten de derde plaats en staan slechts één punt achter op Ajax.

Het is nog onzeker of de Rotterdammers kunnen beschikken over aanvoerder Theo Lucius. De middenvelder heeft nog last van zijn lies en wordt om die reden door de technische staf zoveel mogelijk rust gegund. Danny Buijs zal vanaf de tribune mogen toe kijken. De KNVB heeft de speler geschorst voor vier wedstrijden. Dwight Tiendalli ontving afgelopen weekend tegen Willem II een rode kaart van scheidsrechter Karremans. De aanklager van de voetbalbond besloot de kaart te seponeren.

Bij AZ zullen de doelmannen Khalid Sinouh en Joey Didulica waarschijnlijk afwezig zijn. Sinouh heeft last van een verrekte spier en Didulica is herstellende van een hersenschudding maar kan zich nog niet lang concentreren. Trainer Louis van Gaal is het er over eens dat zijn club de favoriet is "Ik denk dat we favoriet zijn, want we staan boven Feyenoord".

Als we naar de statistieken kijken zien we dat Feyenoord in eigen huis over het algemeen gezien een stuk beter is. Feyenoord wist in de Kuip twintig maal met de winst er van door te gaan. Een gelijkspel werd het slechts drie keer, en vijf maal werd er verloren van de Alkmaarders waarvan de laatste keer in Februari 2004 (0-3). Feyenoord wist vorig jaar op tweede kerstdag de Alkmaarders met 2-0 te verslaan. Morgenavond zal Ben Haverkort de proberen de wedstrijd in goede banen te leiden.