[CCWS] Muermans verpulvert ronderecord

Sander (sanger)
Tijdens de laatste testdag op het Grand Bayou Circuit heeft ChampCar Atlantic-coureur Dominick Muermans het ronderecord verpulverd. Hij was maar liefst 3,2 seconden sneller dan het oude record. Ook was Muermans twee tienden sneller aan de finish dan teamgenoot Frankie Muniz. De tijd van Muermans was 1:01.8.

Eerder deze week voorspelde de 22-jarige Nederlander al dat hij hoge verwachtingen had van de nieuwe bolide van Jensen Motorsport dat uitkomt in de ChampCar Atlantic serie. Tijdens de laatste testdag mocht hij ook daadwerkelijk met de nieuwe bolide de baan op. “Die 1:01.8 is een stuk sneller dan ik had verwacht! Ik had verwacht dat de nieuwe wagen twee seconden per ronde sneller zou zijn, maar ik had het blijkbaar mis. Het Grand Bayou Circuit is een redelijke hogesnelheidsbaan, wat in het voordeel van de nieuwe wagen speelt.”

Uiteraard is Muermans tevreden met het testresultaat: “Ik kijk met een erg goed gevoel terug op deze test, ik heb veel kilometers gemaakt en erg veel geleerd. Vooral vandaag hebben we veel aan de afstelling gewerkt, zodat ik kon leren wat bepaalde veranderingen aan de wagen voor gevolg hebben. Veel andere coureurs hebben dat al in karting geleerd, maar ik moet dat nu dus leren. Daar ben ik deze week zeker in geslaagd.”

Later deze maand zal Muermans wederom testen voor Jensen Motorsport. Op 18 en 19 of 21 en 22 december zal Muermans tijdens zijn derde test voor het team de Houston Motorsport Ranch moeten bestormen.