Uithaal Gullit naar Engeland

Maikel (WeebI)
Ruud Gullit heeft uitgehaald naar het nationale team van Engeland. De voormalig Nederlands international gaf aan dat Engeland in principe gemakkelijk zou moeten winnen van landen als Macedonië.

De kwalificatiereeks voor EURO 2008 verloopt alles behalve soepel voor de ploeg van bondscoach Steve McClaren. The Three Lions speelden onder meer gelijk tegen Macedonië, en verloren zelfs van Kroatië. Volgens Gullit moet de wereldkampioen van 1966 een vast systeem moeten hanteren.

De voormalig trainer van Newcastle United en Feyenoord vertelde ook dat Engeland vooral in het buitenland verkeerde resultaten boekt. "Natuurlijk zouden ze moeten winnen van Macedonië", aldus Gullit. "Ze spelen Champions League voetbal, het hoogste niveau. Hoe kan het dan mogelijk zijn dat ze niet van Macedonië kunnen winnen?"

"Ik weet niet wat het probleem is met Engeland. Nederland heeft een systeem dat werkt, daar waar het Engelse systeem hapert. Engeland weet niet wat ze met de spelers die ze hebben aan moeten. Nederland functioneert tenminste. Zodra Engeland in het buitenland aantreedt kunnen ze niet presteren. Als de snelheid van het spel vermindert, kan Engeland zich niet aanpassen", vertelde Gullit aan de Engelse pers.

Steve McLaren's team krijgt woensdagavond de kans om in de Amsterdam ArenA het ongelijk van Gullit te bewijzen, wanneer Oranje het opneemt tegen The Three Lions.