Real haalt talent naar Spanje

Maikel (WeebI)
Real Madrid heeft een jonge Braziliaanse linksback aangetrokken. De 18-jarige Marcelo Vieira Da Silva Junior - kortweg Marcelo - zal vanaf dit seizoen de kleuren van Los Merengues gaan verdedigen.

Marcelo werd van het Braziliaanse Fluminense overgenomen om de huidige eveneens Braziliaanse linksback, Roberto Carlos, te kunnen vervangen bij blessures, schorsingen en zijn aanstaande pensioen in enkele seizoenen. Om te voorkomen dat men binnen enkele jaren opnieuw een speler moest aantrekken, heeft de Spaanse titelkandidaat dus de 18-jarige Marcelo naar de hoofdstad gehaald.

Marcelo tekende tot 2012 bij Real Madrid. Hij kon direct worden overgenomen, maar zal voorlopig spelen in het tweede van Real Madrid. Real Madrid B, ook bekend als Real Castilla, komt uit in de Segunda División, en mist hun eigen linksback door een blessure. Mocht Roberto Carlos geblesseerd raken dan zal Marcelo doorstromen naar het 'echte' Real Madrid.

Ondertussen probeert De Koninklijke ook de gaten die de 'oude' Fabio Cannavaro en Emersón achter gaan laten binnen een paar jaar op te vangen. Het Argentijnse duo Fernando Gago (20) en Gonzalo Higuain (18) lijkt ook de richting van Madrid te kiezen, terwijl onder meer FC Barcelona en AC Milan ook op het vinkentouw zitten om de spelers te contracteren.