Reacties na Ajax - PSV

Sjors (Sj0rSz)
De ploeg van Ronald Koeman, trainer van PSV, staat na vandaag op de eerste plaats in de Eredivisie. Vanmiddag won de ploeg in de Amsterdam ArenA de topper van naaste concurrent Ajax. De oefenmeester was blij met het behaalde resultaat, maar had ook nog een aantal opmerkingen.

Koeman gaf Jaap Stam wel een compliment voor zijn vertoonde spel tijdens de wedstrijd. Ook kwam hij tot de ontdekking dat er in zijn selectie meer spelers zitten die tot het uiterste willen en kunnen gaan. "Misschien hebben we wel iets te veel gekregen", aldus de trainer. "Ajax was in de eerste helft beter. De tweede helft waren wij denk ik tot aan de rode kaart voor Edison Méndez de bovenliggende partij. Na onze goal zijn we nooit meer in problemen gekomen. Voor hetzelfde geld maakt Koné er nog 0-2 van."

In het kamp van Ajax overheerste de teleurstelling, maar toch waren er ook positieve geluiden te horen. "Ondanks de nederlaag kijk ik terug met een goed gevoel", was het commentaar van Henk ten Cate, trainer van de Amsterdammers. "In de eerste helft zetten we PSV goed onder druk. In de tweede helft slaagden we daar iets minder goed in. We hadden gewoon een goal moeten maken, dan dwing je PSV om meer naar voren te spelen."

Ook Stam, aanvoerder van de Amsterdamse ploeg, was niet geheel negatief over de wedstrijd tegen de regerend landskampioen. "Deze nederlaag is jammer, want we hadden een overwicht. Die tegengoal was spijtig, omdat hij uit een dood spelmoment viel. Verder hebben we weinig weggegeven", aldus de verdediger. Ten Cate was overigens minder tevreden met het vertoonde spel na de rode kaart van Méndez. "We hadden toen juist via de zijkanten moeten spelen in plaats van de ballen in het strafschopgebied te pompen."