Uitslag Arsenal - Liverpool

Sjors (Sj0rSz)
Arsenal heeft de topper tegen Liverpool met 3-0 weten te winnen. Hierdoor zijn de Londenaren naar de derde plaats in het Premiership gestegen. Liverpool doet het een stuk slechter en moet het stellen met de negende stek.

De overwinning van de ploeg van Arséne Wenger was meer dan terecht. Liverpool, waar Dirk Kuyt en Boudewijn Zenden in de basis startten, had helemaal niets in te brengen in het spel van de thuisploeg. Bovendien wisten The Gunners, in tegenstelling tot de wedstrijden tegen West Ham United en CKSA Moskou, het net wel te vinden.

Bijzonder is dat niet de aanvallers maar de verdedigers voor de drie doelpunten zorgden. In de slotfase van de eerste helft kwam Arsenal op voorsprong via een doelpunt van Mathieu Flamini. Na bijna een uur spelen besliste Kolo Touré het duel met een treffer, nadat Robin van Persie een prachtige steekbal gaf. Tien minuten voor het einde voegde William Gallas nog een treffer toe aan het totaal. Liverpool leek de eer nog wel te redden door een doelpunt van Michael Bellamy, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.