Uitslag AC Milan - AS Roma

Gerard (RedFever007)

AS Roma won gisteravond de topper in de Serie A tegen AC Milan met 1-2. Voor AC Milan was het verlies tegen Roma alweer de derde verliespartij op rij. AS Roma handhaaft zich in de top drie van Italië.

De grote man bij de Giallorossi was Francesco Totti. De aanvoerder maakte beide doelpunten. Slechts zes minuten waren er gespeeld toen Totti zijn eerste maakte op aangeven van Rodrigo Taddei. Milan probeerde direct op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar oud-Ajacied Christian Chivu voorkwam een tegentreffer, nog geen minuut na de 0-1. De toeschouwers in San Siro moesten tot de 56e minuut wachten op de gelijkmaker.

Christian Brocchi schoot de bal onhoudbaar langs de keeper in de rechterhoek, doelman Doni kansloos latende. Kort daarvoor was Clarence Seedorf dichtbij een doelpunt. Beide ploegen zouden nog kansen krijgen maar slechts één nam de drie punten mee naar huis.

Opnieuw was het Totti, ditmaal in de 82e minuut die de Romeinen op voorsprong zette. Ditmaal zouden de Rossenari niet meer langszij komen al scoorde Inzaghi nog een keer. De spits van Milan stond echter buitenspel waardoor het doelpunt afgekeurd werd. Zodoende eindigde het boeiende duel in een 1-2 overwinning voor AS Roma.