[A1GP] Uitslag hoofdrace

Dennis (dennistd)
Italië heeft zojuist de hoofdrace in Peking gewonnen. Groot-Brittannië eindigde als tweede, voor team Australië. Team Nederland viel in leidende positie uit door een spin.

De start vindt net als tijdens de sprintrace plaats achter de safety car. Nadat deze van de baan ging, trok Nederland een gaatje op team Mexico. Team Pakistan spinde, waardoor de safety car opnieuw de baan op moest. Deze gaat echter dit maal wel snel weer naar binnen. Even later krijgt team Ierland een lekke band. De wagen komt nog wel bij de ingang van de pits, maar niet bij het team.

Met nog 56 ronden op de klok haalt Italië Mexico in. Vlak daarna komt Canada ook nog voorbij. Even later blijkt dat Mexico kort ervoor de muur heeft geraakt. Een paar ronden later spint Singapore, maar zij kunnen weer verder rijden.

Italië en Nederland komen als eerste de pits in. Bij Toccacello gaat het wisselen van de linkervoorband echter mis, waardoor hij veel tijd verliest. Duitsland, Groot-Brittannië en de VS komen ook binnen, maar bij de laatste gaat de pitstop grondig mis. Ondertussen komt de safety car weer buiten, door een spin van team Zwitserland.

Met nog 40 ronden te gaan gaat de safety car weer naar binnen. Brazilië probeert Canada in te halen voor de eerste plaats, door in de hairpin de binnenbocht te pakken, maar hij haalt de bocht niet. Team China rijdt even later de muur in na een spin, waardoor de safety car opnieuw de baan op moet.

Na het binnenkomen van de safety car heeft Nederland team Duitsland vlak achter zich zitten. Het lukt Nederland echter om ervoor te blijven. Team Indonesië raakt de muur en valt uit, maar weet nog wel de pit te halen. Team India heeft niet door dat het de leider, team Canada, is die hem in wil halen, en snijdt Canada dus af in de hairpin.

Als er nog zeventien minuten te gaan zijn komt Brazilië binnen, dat dan op de tweede plaats ligt. Drie minuten later komt team Canada binnen, dat in leidende positie. De volgende ronde komt Tsjechië binnen, waardoor Nederland met nog 13 minuten te gaan weer op de eerste plek ligt. Even later komt Libanon binnen voor een nieuwe band, na een aanraking met de muur.

Met nog 10 minuten te gaan spint Bleekemolen ineens van de baan. Duitsland komt in dezelfde ronde ook binnen met een probleem waardoor hij niet meer kan schakelen. De safety car komt weer de baan op, doordat de wagen van Nederland nog op de baan staat.

In de laatste ronde spint Libanon, krijgt Maleisië een lekke band en vliegt Canada de muur in.