Koppenberg niet in Ronde van Vlaanderen

Stefan (sportfreak)
De Koppenberg zal in 2007 geen deel uitmaken van het parcours van de Ronde van Vlaanderen. De organisatie maakte dit vandaag bekend.

De beslissing werd genomen omdat er dit jaar slechts acht renners fietsend de top haalden. De rest kon alleen lopend de berg bedwingen. Wel benadrukte de organisatie dat de beslissing voor één jaar geldt. Na de editie van komend jaar zal een evaluatie volgen. "Als de Koppenberg terugkomt, zal hij wel later in het parcours liggen. Zo kan hij een echte scherprechter worden in de wedstrijd. Er zullen ook herstellingen aan de kasseien uitgevoerd moeten worden, maar technisch is dat een haalbare kaart", aldus organisator Wim Van Herreweghe.

Toch zal er in 2007 één helling meer beklommen moeten worden dan in 2006. Behalve de Koppenberg verdwijnen ook de Steenberg en het Foreest. Daarvoor komen de Kluisberg, de Knokteberg, de Kortekeer en de Eikenmolen in de plaats. De Eikenmolen is voor het eerst opgenomen in het parcours. De Ronde van Vlaanderen zal op 8 april 2007 verreden worden.