[Upd] Boete voor Ajax en FC Utrecht

Sjors (Sj0rSz)
Ajax en FC Utrecht hebben beiden een schikkingsvoorstel ontvangen van de aanklager van de Nederlandse voetbalbond. Het betreft twee boetes van respectievelijk 5.000 en 10.000 euro.

De aanklager legde Ajax deze boete op, omdat de supporters van de Amsterdamse ploeg zich misdroegen tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht. Zo werden er bijvoorbeeld stoelen vernield die in het bezoekersvak van de Galgenwaard stonden. Ook de ploeg van trainer Foeke Booy kreeg een boete naar aanleiding van ongeregeldheden in dezelfde wedstrijd. De aanhang van de club uit de Domstad liet namelijk kwetsende en dicriminerende spreekkoren horen tijdens het duel tegen de Amsterdammers.

Ajax en FC Utrecht krijgen tot 13 november de tijd om het voorstel van de aanklager te aanvaarden. Doen ze dit niet, dan gaat de zaak naar de tuchcommissie van de KNVB.

Update:
FC Utrecht heeft het voorstel van de aanklager van de KNVB, een boete van 10.000 euro, verworpen. De zaak wordt nu dooverwezen naar de tuchtcommissie van de voetbalbond. De ploeg uit de Domstad kreeg deze straf naar aanleiding van de kwetsende spreekkoren tegen Ajax-speler Wesley Sneijder.

De voorzitter van FC Utrecht, Jan-Willem van Dop, zei het volgende: "Ik ben het absoluut niet eens met die spreekkoren. Maar we hebben er wel alles aan gedaan om die spreekkoren te voorkomen. Na die wedstrijd kregen we daarvoor de complimenten van de waarnemers. Dan is het raar wanneer je dan toch een boete moet betalen."

Ajax heeft nog geen reactie gegeven op de straf die de aanklager voorlegde. Dit was in het geval van de Amsterdammers een boete van 5.000 euro, vanwege het aanbrengen van vernielingen in stadion de Galgenwaard.