Uitslag Ajax - Austria Wien

Gerard (RedFever007)
Ajax speelde vanavond zijn eerste wedstrijd in de UEFA Cup. Met Kenneth Perez in de basis begon Ajax aan de wedstrijd tegen Austria Wien. Veel moeite met de Oostenrijkers had Ajax niet, de eindstand 3-0 was dan ook verdiend.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in kansjes voor ondermeer Klaas Jan Huntelaar en Wesley Sneijder binnen het kwartier. Die laatste was het dichts bij een doelpunt maar zijn doelpoging ging net over de lat. Een combinatie tussen Mauro Rosales en Sneijder bracht voor de Amsterdammers niet het gewenste resultaat doordat Rosales er niet uitkwam met zijn acties.

Kansen voor Austria Wien waren er niet veel, slechts enkele keren waren de Oostenrijkers gevaarlijk zonder dat dit een doelpunt opleverde. Ajax kwam na een half uur gespeeld te hebben op voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld viel voor het doel van Safar. Een kopbal kon de keeper nog tegenhouden, op de rebound van Huntelaar was de doelman kansloos: 1-0.

Vlak voor rust had Ajax geluk dat Vachousek buitenspel stond na een snelle counter van Austria. De kopbal van de spits was schitterend, Stekelenburg kon niet voorkomen dat de bal in het doel vloog.

Met Tom de Mul in de veld voor Rosales werden de laatste drie kwartier aangevangen. Een mogelijkheid voor Austria Wien ontstond via Lasnik. Hij dolde Heitinga vlak bij de achterlijn en wist de verdediger te omspelen maar verprutste vervolgens de kans. Ajax kreeg via Perez een kans maar zijn loeiharde schot ging recht op Safar af, die even later Huntelaar afstopte.

Een snelle counter van Ajax met in de hoofdrol Sneijder en De Mul resulteerde niet in een doelpunt, mede door goed verdedigend werk van de achterste linies van Austria. In de daaropvolgende corner bracht een Oostenrijks been de bal bij Manucharyan. De invaller bracht Ajax met een onhoudbaar schot op een 2-0 voorsprong.

De 3-0 kwam op naam van wederom Huntelaar. De vrije trap van Perez was precies op maat, de Amsterdamse aanvaller hoefde de bal alleen nog maar achter Safar te koppen.

In de problemen kwamen de Amsterdammers niet meer na de 3-0. Austria Wien kwam er niet meer aan te pas en Ajax kon het duel uitspelen. Grygera wou het nog wel eens proberen maar zijn kopbal spatte op de lat uiteen na wederom een vrije trap van Perez. Zodoende won Ajax zijn eerste wedstrijd in het UEFA cup toernooi terecht met 3-0.



Opstelling

Ajax:Stekelenburg, Heitinga, Grygera, Stam, Emanuelson, Sneijder/ (77‘- Vertonghen), Rosales/ (45’ - De Mul), Gabri, Maduro/ (57’- Manucharyan), Huntelaar, Perez

Austria Wien:Safar, Troyansky, Tokic, Ertl, Schiemer, Vachousek/ (81’- Metz), Lasnik, Blanchard, Kiesenebner, Mair/ (87’- Wimmer) , Aigner/ (65’- Wallner)

Wedstrijdverloop:

Ajax – Austria Wien

35’ Huntelaar (Ajax) 1 - 0
65’ Manucharyan (Ajax) 2 - 0
68’ Huntelaar (Ajax) 3 - 0

Troyasky (Austria Wien)
Perez (Ajax)
Aigner (Austria Wien)
Stam (Ajax)
Gabri (Ajax)

Arbiter:
Corpodean (Roemenie)

Toeschouwers:
32.285