Fisico: 'Dit was mijn beste seizoen in de F1'

Joris (RenikNL)
Renault F1-coureur Giancarlo Fisichella heeft naar eigen zeggen het beste Formule 1-seizoen uit zijn carrière beleeft. De Italiaan haalde dit seizoen veertien punten meer dan vorig jaar en kwam uit op een totaal van 72 punten.

Fisichella is dit seizoen op een vierde plek geëindigd met acht punten achterstand op de nummer drie, Felipe Massa. Vorig jaar scoorde de Renault-coureur 58 punten en werd vijfde in de eindstand terwijl zijn teamgenoot Fernando Alonso de wereldtitel pakte.

"We zijn weer wereldkampioen geworden. Ik ben blij dat we het resultaat van vorig jaar hebben kunnen herhalen. Ik heb dit jaar persoonlijk zelfs een beter resultaat behaald dan vorig jaar. Ik heb afgelopen seizoen namelijk twintig procent meer punten gescoord dan in 2005. Het was mijn beste seizoen in de Formule 1 tot dusver. Het was een zwaar jaar, maar we hebben laten zien dat Renault het sterkste team is. Ik ben erg blij voor Fernando Alonso, maar ben daarnaast teleurgesteld dat ik niet de derde plek van Felipe Massa af heb kunnen pakken", aldus Fisico.