Premier League niet ongerust over daling publiek

Olga (Nuongirl)
Een woordvoerder van de Engelse Premier
League heeft gezegd dat men niet ongerust is over de dalende toeschouwersaantallen in de stadions aan het begin van het seizoen. Volgens hen zullen er meer toeschouwers komen naarmate het seizoen vordert.

Afgelopen zaterdag waren er slechts 27.229 supporters aanwezig bij de topper Bolton - Manchester United. Clubs als Blackburn en Wigan hebben zelfs al hun kaartjes goedkoper gemaakt om zo meer volk te lokken.

"Wij willen geen te haastige conclusies trekken", aldus Dan Johnson, woordvoerder van de Premier League. "Het aantal toeschouwers zal in de loop van het seizoen toenemen. Op het einde van vorig seizoen zaten we op hetzelfde niveau als op het eind van het seizoen daarvoor."

Malcolm Clarke, de voorzitter van de supportersvereniging, zegt dat de lage bezoekersaantallen komt door het gebrek aan ambiance tijdens de wedstrijden en de hoge ticketprijzen. "Het dalend aantal toeschouwers is vooral een probleem in de eerste klasse. De prijzen zijn sterker omhoog gegaan dan de inflatie. En het kampioenschap is ook niet meer competitief...". Clarke zegt tevens dat ook de verschillende aanvangsuren een probleem vormen. "De mensen kijken ook veel beter na hoe ze hun geld uitgeven. Het is erg interessant om te zien dat Bolton - Manchester United niet vol zat. De mensen vragen zich af of ze waar krijgen voor hun geld".