Hleb krijgt zware kritiek

Olga (Nuongirl)
Voetballer Alexander Hleb heeft zich niet populair gemaakt bij zijn ploeggenoten van het nationale elftal van Wit-Rusland.

De voormalig aanvoerder van de Wit-Russen, Sergei Goerenko, noemt de middenvelder van Arsenal 'arrogant en egoïstisch'. "Bijvoorbeeld voor de wedstrijd tegen Slovenië, terwijl de hele ploeg de bus instapte, werden de Hleb-broers per privé-auto vervoerd", aldus Goerenko in de Witrussische media. Na de 4-2 overwinning vab Wit-Rusland op Slovenië stopte de 34-jarige verdediger van Lokomotiv Moskou als international.

Het eigenzinnige gedrag van de broers Aleksandr en Vyacheslav Hleb valt slecht bij Goerenko. "We moeten begrijpen dat dit de nationale ploeg is, en niet een ploeg van de Hleb-broers. De rest zou geen tweede viool moeten spelen. Maar nu is het anders. Wanneer we winnen is het de overwinning van de broers Hleb, terwijl bij een nederlaag het de schuld van het team is," aldus Goerenko, die waarschuwt voor de gevolgen van de speciale positie van Hleb. "Als we de huidige sfeer rond de nationale ploeg nu niet veranderen, wordt het de komende tien jaar niet meer te sturen."