Perez terug in basis bij Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Donderdag begint Ajax de groepsfase van de UEFA Cup tegen Austria Wien. De verwachting is dat Kenneth Perez in de basis zal starten. Afgelopen weekend, tegen SC Heerenveen, startte de Deen tot zijn eigen teleurstelling op de bank.

"Dan mag hij best boos zijn", aldus trainer Henk ten Cate. "Dat is menselijk. Ik heb nu eenmaal een brede selectie. Ik kan niet iedereen iedere week blij maken." Olaf Lindenbergh en George Ogararu zullen zeker niet meespelen in de confrontatie met de Oostenrijkse ploeg. Edgar Manucharyan en Jan Vertonghen zullen als vervangers van het tweetal gaan fungeren. "Die twee jongens verdienden een beloning voor het goede werk dat ze iedere dag leveren", zei Ten Cate over het laatstgenoemde duo.

Bij Austria Wien zit inmiddels een nieuwe trainer op de bank, namelijk George Zellhofer. Hij is de vervanger van Frenk Schinkels. De Nederlander kreeg vorige week zijn congé na het behalen van slechte resultaten in de Oostenrijkse competitie. De nieuwe trainer won afgelopen weekend van Wacker Tirol (4-1). De komende tegenstander van Ajax heeft momenteel zestien punten minder dan SV Salzburg, de huidige nummer één.

"Ze zijn afgelopen zomer veel spelers kwijtgeraakt", weet Ten Cate te melden. "Ze draaien daardoor niet optimaal. Ze hebben natuurlijk ook niet voor niets met 4-1 verloren van Zulte Waregem. Wij willen gewoon winnen. We willen zo snel mogelijk zeker zijn van de tweede ronde. Dat geeft rust."