Mosley vaak oneens met stewards

Olga (Nuongirl)
De president van de FIA, Max Mosley, heeft gezegd dat als het aan hem had geleden Fernando Alonso geen straf zou hebben gekregen tijdens de Grand Prix van Italië.

In Monza kreeg Alonso een straf voor het hinderen van Felipe Massa in de kwalificatie. De stewards schrapten de drie snelste ronden van de Spanjaard, waardoor hij moest starten vanaf de tiende startpositie. "Ik had Alonso geen straf gegeven in Monza", aldus Mosley tegen het Britse F1 Racing Magazine.

Mosley zei verder dat hij het vaker oneens is met de de stewards die, benadrukte Mosley, volledig onafhankelijk opereren van de FIA. "Ik had Alonso ook geen twee seconden straf gegeven voor zijn 'brake-test' in Hongarije. Ik had Alonso meteen naar huis gestuurd. Je auto gebruiken als wapen om een andere coureur mee te bedreigen, is gevaarlijk. Op de openbare weg zou je je rijbewijs hiermee verliezen. Ik had Schumacher ook geen twee seconden straf gekregen voor het inhalen tijdens rood, omdat die overtreding helemaal niemand in gevaar bracht."