NBA: Bulls verpesten kampioensfeestje Heat

Zwansen
Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen, waar traditiegetrouw de kersverse kampioen de eerste wedstrijd speelt en de felbegeerde ringen krijgt uitgereikt, hebben de Chicago Bulls laten zien dat in het verleden behaalde resultaten geen garanties zijn voor de toekomst. De Bulls overklasten de Heat op hun eigen veld, 108-66.

Miami was geen schim van het team dat eerder dit jaar de NBA-titel opeiste. Met de vanuit Detroit overgekomen Ben Wallace in de gelederen, lieten de Bulls al snel zien een gevaarlijke outsider te zijn voor het kampioenschap. Miami liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en zelfs Shaquille O'Neal kon niet imponeren. De oude 'Shaq' scoorde slechts 7 punten. Grote man bij de Bulls was Chris Duhon, die in 16 minuten speeltijd maar liefst 20 punten maakte. "Het was beschamend, maar het gebeurd. Ze deden echt alles goed", aldus O'Neal.

Niet alleen Chicago, ook de Los Angeles Lakers zorgden voor een verassing. De Phoenix Suns werden in LA met 114-106 verslagen nadat de ploeg uit Arizona in het eerste kwart al een voorsprong had opgebouwd van 19 punten. Opmerkelijk was dat juist de topscorer van de NBA, Kobe Bryant, niet eens meedeed aan de kant van de Lakers. Zonder Bryant was het Lamar Odom die de kar trok. Hij was goed voor 34 punten, 13 rebounds en 6 assists.