E. Koeman: publiek moet eenheid zien

René (Eilanden)
Feyenoord-coach Erwin Koeman wilde tijdens de persconferentie op woensdag niet ingaan op maatregelen of veranderingen in de selectie. Hij maakte wel duidelijk dat de spelers een eenheid moeten vormen en dat ook aan de buitenwereld laten zien.

"Spelers moeten mee willen in de filosofie van Feyenoord, die door de directie wordt uitgestippeld. Het gaat niet om mij, spelers, maar om deze club. Het eigenbelang moet eruit, want het gaat om Feyenoord. Dat moeten we allemaal beseffen. Het is de enige manier om hieruit te komen", aldus de coach.

"Ik moet het hoofd koel houden en mijn werk doen zoals ik denk dat het goed is. Op een manier waarin ook de directie vertrouwen heeft. Ik ben met mijn volle verstand bezig, net als de directie. Zij staan voor een loodzware job. Ik sta ook voor een zware taak, maar voor mij draait het meer om de korte termijn."

"We moeten als team het veld op", aldus Koeman. "Het publiek moet een eenheid in het veld zien. Het is het belangrijkste dat we morgen zo goed mogelijk voor de dag komen. Ons kan veel verweten worden, maar niet dat we er niet hard genoeg wordt gewerkt. Ook tegen Ajax werd er hard gewerkt, al gebeurde dat op een hele verkeerde manier. Ik wil dat morgen anders zien. Hoe het nu gaat, kan absoluut niet."

Feyenoord speelt donderdag thuis tegen FC Twente.