Promotor kickboksgala betrapt op fraude

Tom (LuNaTiC)
Het Franse kickboksgala DK-1 dat gepland stond op 11 november in Duinkerken, gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Manager Jeroen Winters van Team Gary Turner betrapte de promotor Géraud Genty op fraude. De brief waarin de bankgarantie van ¤ 85.000,- stond om alle vechters te betalen, bleek na controle bij de Franse bank ‘Societé Generale’ vervalst. Via zijn website www.mat-magazine.com laat Winters weten dat alle vechters zich teruggetrokken hebben en roept hij alle betrokken partijen op hun geld terug te vragen.

"Genty leek betrouwbaar toen hij ons een paar maanden geleden benaderde om mee te helpen met de matchmaking. Aan zijn ambitieuze manier van handelen leek de organisatie zeer professioneel", aldus Winters. "Toen we een kopie van de bankgarantie ontvingen, twijfelden we echter aan de authenticiteit van het document. We hebben navraag gedaan bij de bank en de kopie opgestuurd. Hieruit bleek dat het om een vervalsing ging. Zowel de handtekening als het adres van de bank zijn vervalst."

Vechter Gary Turner die aanvankelijk op het programma stond, baalt flink. "We hebben getraind, we hebben andere aanbiedingen moeten laten schieten en we krijgen niet betaald terwijl we moeten leven van het geld wat we met vechten verdienen. Ook onze trainers en managers krijgen ondanks hun inspanningen niet betaald. En dan heb je nog eens alle fans die al een kaartje hebben gekocht."

Volgens Turner is het te danken aan de oplettendheid van een aantal managers van de vechters, anders hadden de financiële gevolgen nog veel erger kunnen zijn. "Dit soort promotors zijn erg slecht voor de sport. Gelukkig hebben Jeroen en collega’s alles goed doorgespit, anders waren de gevolgen nog veel erger. Als de promotor al fraudeert met het geld, wat zal er dan nog wel meer niet kloppen aan het evenement?"

Ondanks de tegenslagen geeft Turner nog niet op. "Ik ga nu proberen alsnog een ander gevecht te regelen voor dat weekend. Ik kan niet vechten na dat weekend door contractuele verplichtingen voor een evenement in december. Ik kan ook niet pieken vóór dat weekend, dus ik kan ook niet veel eerder vechten. Dus als het niets meer wordt, moet ik weer op brood en water. Wat een nachtmerrie."