"Geen risico met Stam en Maduro"

Sjors (Sj0rSz)
Eerder vandaag was al te lezen dat Ajax-speler Jaap Stam inzetbaar zou zijn in het duel tegen ADO Den Haag. Trainer Henk ten Cate heeft inmiddels aangegeven dat hij geen risico wil lopen met de verdediger. Hierdoor zal de 34-jarige speler woensdag niet in actie komen.

Behalve Stam zal ook Hedwiges Maduro de wedstrijd tegen de Haagse residentieclub vanaf de tribune moeten bekijken. "Na overleg met de medische staf hebben we besloten Jaap niet in de selectie op te nemen", verklaarde Ten Cate. "'Uit voorzorg, we willen geen risico met hem nemen. Het zegt veel over zijn karakter dat hij zo snel weer wilde voetballen. Hij doet altijd iets extra's. Daarom is hij ook zo ver gekomen als speler."

Verder liet de trainer het volgende weten over Maduro: "Hedwiges is nog steeds minder vaak belastbaar en we moeten voorkomen dat hij er aan onderdoor gaat in deze fase van het seizoen" De jonge middenvelder traint al geruime tijd apart van de groep. Bovendien miste hij door fysieke klachten ook al een aantal wedstrijden van Jong Oranje.