[Update] Downtime FOK!

Wouter (ziggyziggyziggy)
Zoals iedereen wel gemerkt heeft, zijn er vandaag grote problemen met de bereikbaarheid van FOK! Diverse subsites van FOK! zijn slecht of niet benaderbaar.

De downtime wordt voor een groot deel veroorzaakt door een overbelasting van de webservers. Deze zorgt er feitelijk voor dat er geen normale taken meer kunnen worden uitgevoerd, waardoor de pagina's van de subsites niet kunnen worden opgevraagd. Momenteel is de IT-afdeling bezig de overbelasting zoveel mogelijk te elimineren, zodat de servers weer wat rust krijgen. Omdat dit echter een lastige taak is, is het niet in de schatten hoe lang het nog gaat duren.

Doordat FOK!forum ook uit de lucht is en daarmee het inlogsysteem van FOK!sport, kan er op dit moment ook niet worden ingelogd of geregistreerd worden op FOK!sport. Onze excuses voor deze situatie.


Update 15:52u
Kijk hiervoor een uitgebreide uitleg van Breuls.

Update 01:13u
Diverse subsites werken weer, waaronder de Frontpage, het Weblog, het Fotoboek en Big Brother. Het Forum is met opzet nog niet bereikbaar. Breuls en Iteejer hebben veel werk verzet om de belasting van de webservers te verminderen. Aangezien enkele basic instellingen op de servers en de loadbalancer niet voldoende hielpen, hebben ze hun heil gezocht in strengere firewall-instellingen. Om die te kunnen toepassen was echter een herinstallatie van een server nodig, omdat deze door bestaande, bewust beperkt gehouden, configuraties niet eenvoudig uit te breiden was met de benodigde software.

Bovenstaande vereiste nogal wat handelingen, vandaar dat een en ander nogal lang heeft geduurd. We draaien nu in een proefopzet, dat betekent dat we helaas nog geen volledige uptime kunnen garanderen. Ook is uit voorzorg het forum nog niet bereikbaar. Morgen overdag zullen ze verder aandacht besteden aan de huidige opzet, en alles zoveel mogelijk optimaliseren. Intussen onze excuses voor het ongemak.

Update

Het Forum doet het weer