Heerenveen wil contracten steunpilaren verlengen

Olga (Nuongirl)
SC Heerenveen doet verwoede pogingen om de contracten van twee spelers te verlengen. Het gaat hier om de overeenkomsten met Danijel Pranjic en Petter Hansson, twee belangrijke schakels in de selectie van Gert-Jan Verbeek.

Het contract van Hansson loopt aan het einde van dit seizoen af. Pranjic heeft nog een verbintenis tot medio 2008. SC Heerenveen is niet van plan om de Zweed in de winterstop van de hand te doen, ondanks het feit dat het de laatste mogelijkheid is om nog geld te ontvangen voor de speler.

In de zomer deed Hansson al een poging om zijn huidige werkgever te verlaten. De enige club die toen concrete interesse toonde was het Griekse Panathinaikos. Toch besloot de Zweedse speler naderhand om de Friezen trouw te blijven. Ook Pranjic is erg belangrijk voor de ploeg van Verbeek. De Kroaat is inzetbaar als linkermiddenvelder of spits. Bovendien scoort hij vaak en geeft regelmatig assists.

De nieuwe voorzitter van de Friese ploeg, Koos Formsma, wil er alles aan doen om de huidige selectie zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Een goed voorbeeld is het openbreken van het contract van Niklas Tarvajärivi. De Fin verlengde onlangs zijn contract tot 2011. Bovendien wil de voorzitter nog enkele versterkingen voor volgend seizoen binnen halen. Ook het behalen van Europees voetbal is een doelstelling bij SC Heerenveen.