Henry steunt kandidatuur Platini

René (Eilanden)
Thierry Henry steunt zijn landgenoot Michel Platini bij zijn poging om president van de UEFA te worden. De spits ziet in de voormalig Frans international de ideale kandidaat om de job over te nemen van de zittende Zweedse preses Lennart Johansson. De verkiezing van de UEFA-president vindt plaats in januari 2007.

"Platini heeft zijn stempel gedrukt op het spel en het zou mooi zijn als hij dat ook buiten het veld zou kunnen doen. Wij voetballers willen graag mensen aan de macht met dezelfde gevoelens als wij. Als zij praten over de schema's, de wedstrijden en de problemen in het voetbal hebben wij daar geen invloed op. Iemand die zelf op het allerhoogste niveau heeft gespeeld begrijpt ons. Ik wil me verder niet mengen in een politiek debat, maar het lijkt me logisch dat ik hem steun in zijn campagne”, aldus de spits van Arsenal.

Platini neemt het bij de UEFA-verkiezing op tegen de huidige 76-jarige president Johansson. Als de Zweed, die sinds 1990 aan de macht is, wordt herkozen, dan is dat sowieso zijn laatste termijn.