[MotoGP] Bayliss vervangt Gibernau

Sjors (Sj0rSz)
Troy Bayliss, wereldkampioen Superbike, zal op 29 oktober tijdens de Grand Prix van Valencia gaan fungeren als vervanger van MotoGP-coureur Sete Gibernau. De Spanjaard moet de laatste race van het seizoen noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De reden is een gebroken hand.

De blessure liep Gibernau vorig weekend, tijdens een val in Portugal, op. Vrijdag wees Ducati Bayliss aan als vervanger van de Spanjaard. "Mijn seizoen is voorbij en nu krijg ik deze kans. Daar wil ik Ducati voor bedanken", aldus de Australiër op de website van de motorfabrikant. "Ik vind het niet leuk voor Sete, die niet in eigen land kan racen, maar ergens is het wel logisch dat ze mij hebben gebeld. Ik was er vier jaar geleden bij toen het MotoGP-project van Ducati werd opgezet en ik ben er zeker van dat veel werknemers en fans me graag willen zien racen in Valencia. Ik ken het circuit als mijn broekzak en boek er altijd resultaten."

Bayliss reed in 2003 en 2004 ook al voor Ducati. Bovendien wist de coureur twee jaar geleden als derde te finishen tijdens de Grand Prix van Spanje.