FIFA nomineert geen Nederlanders

Olga (Nuongirl)
De FIFA heeft vandaag de dertig spelers bekendgemaakt die zijn genomineerd voor de 'World Player of the Year Award'. Op de lijst komen geen Nederlandse spelers voor.

Frankrijk en Italië, de twee finalisten op het wereldkampioenschap voetbal van afgelopen zomer in Duitsland, leveren allebei vijf spelers. Duitsland is met vier voetballers vertegenwoordigd. De winnaar van vorig jaar, de Braziliaan Ronaldinho, komt ook weer op de lijst voor.

De nominatie van Zinedine Zidane is opmerkelijk. De Fransman, die in 1998, 2000 en 2003 werd gekozen tot beste voetballer van de wereld, deelde in de finale van het WK een harde kopstoot uit aan verdediger Marco Materazzi van Italië. Na afloop van het WK hing Zidane zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Kort voor de uitreiking, die op 18 december zal plaatsvinden in Zürich, zal de FIFA de lijst inkorten naar drie spelers.

De genomineerden:

Buffon, Cannavaro, Gattuso, Nesta, Pirlo (Italië), Henry, Ribery, Thuram, Vieira, Zidane (Frankrijk), Ballack, Klose, Lahm, Lehmann (Duitsland), Adriano, Kaka, Ronaldinho (Brazilië), Gerrard, Lampard, Rooney (Engeland), Cristiano Ronaldo, Deco, Luis Figo (Portugal), Cech, Rosicky (Tsjechië), Drogba (Ivoorkust), Essien (Ghana), Eto'o (Kameroen), Riquelme (Argentinië), Sjevtsjenko (Oekraïne).