Thorpe keert terug

JJdJ1984
Het grootste zwemfenomeen van de laatste jaren Ian Thorpe keert terug in het zwembad. De Australiër die alles heeft gewonnen wat er te winnen viel besloot hiertoe nadat er een bericht in de Australische media verscheen waarin stond dat hij pizza's en hamburgers aan de lopende band wist weg te werken en de beest uihing met hollywoodsterren.

Na de afgelopen maanden behoorlijk de beest te hebben uitgehangen is het genoeg geweest. In een interview legde 'Thorpedo' uit wat hij heeft uitgespookt sinds zijn laatste olympische succes. Hij onthulde zijn wekelijkse trainingsprogramma van veertig uur, had het daarover "af en toe een glas rode wijn" en "één gezonde, ongelooflijk lekkere hamburger met groentjes per week" De waarheid zal ergens in het midden liggen want afgelopen zomer gaf Thorpe al toe dat hij misschien iets te zwaar was.

'Thorpy' zal over een aantal weken weer beginnen met trainen en op 3 november deelnemen aan een wedstrijd die als voorbereiding dient op de Australische WK-trials. Alan Thompson hoofdcoach van het nationale zwemteam hoop dat Thorpe potten kan breken in eigen land op het WK in 2007.


Thorpe keert terug