'Chelsea-idols' op stage bij Twente

Sjors (Sj0rSz)
Komende week zullen drie Engelse voetballers een week meedraaien bij de beloften van FC Twente. Het drietal is in het kader van 'Football Icon 2' op stage bij de ploeg. Voor de winnaar van dit programma ligt een profcontract bij Chelsea in het verschiet.

Afgelopen zondag arriveerden de spelers, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, in Enschede. Het is de bedoeling dat ze de komende week mee zullen draaien met Jong FC Twente. De kans is groot dat ze ook mee zullen doen in de oefenwedstrijd van woensdag tegen HSC'21.

Tijdens deze wedstrijd zullen dan ook vertegenwoordigers van Chelsea op de tribune zitten. Het is hun taak om de prestaties van de spelers nauwlettend in de gaten te houden. Aan de hand van deze stage wordt bepaald welke voetballer af moet vallen.

Het programma Football Icon 2 is vergelijkbaar met Idols. Nu gaat men echter niet op zoek naar de beste zanger(es), maar naar de beste voetballer. Darren, productmanager van de Chelsea Voetbalacademie, zegt het volgende: "Spelers mogen niet bij een club onder contract staan. Dat is de belangrijkste voorwaarde. In het voorjaar zijn we gestart met vier roadshows die in Edinburgh, Manchester, Newcastle en Londen werden gehouden. Meer dan tienduizend jongens van zestien en zeventien jaar meldden zich, maar we zijn met 2.500 spelers aan de slag gegaan. Na de top 40 over te hebben gehouden gingen we van twintig naar veertien, twaalf, tien, zes en hebben we er nu nog drie over."