Rentree Castelen pas in 2007

Sjors (Sj0rSz)
Feyenoord kan voorlopig nog niet beschikken over de diensten van Romeo Castelen. De aanvaller heeft vandaag een operatie ondergaan aan zijn enkel. De speler hoopt op 21 januari zijn rentree te maken in het duel tegen NAC Breda.

Enkele maanden geleden, tijdens een oefenwedstrijd tegen Katwijk (4-4), raakte Castelen geblesseerd aan zijn enkel. De verwachting was dat de international de training na enkele weken weer kon hervatten. Dit werd namelijk een ander verhaal toen hij problemen bleef houden met het gewricht. Een operatie was inmiddels onvermijdelijk en is vandaag uitgevoerd.

"Ik baal als een stekker, want het liefst word je niet geopereerd natuurlijk. Voor mij was het de eerste keer. Het gewricht wilde maar niet 'natuurlijk' herstellen. Ik heb het nog een keer geprobeerd tegen Middlesbrough maar toen ging het weer meteen mis. Tijdens de training bleef ik er last van houden. Dat is niet goed, ik moet vrij kunnen bewegen. Zonder pijn. Doorsukkelen is geen optie," aldus Castelen in Sportweek.

Het is overigens extra zuur dat Castelen voorlopig nog vanaf de zijlijn toe mag kijken. Het systeem (4-4-2) wat Feyenoord momenteel hanteert ziet de aanvaller helemaal zitten. "Ik heb bij ADO Den Haag ook het laatste halfjaar als schaduwspits om een andere spits gefungeerd. Dat liep heel lekker. Je krijgt geen dubbele dekking zoals op de flank en hebt toch iets meer vrijheid. Ik zag het helemaal zitten. En dan dit", aldus de treurende speler.