[Upd] NFL-ster doet zelfmoordpoging

Corné (Curchulain)
Dinsdagavond werd footballspeler Terrell Owens met onbekende klachten in het ziekenhuis van Baylor University in Dallas opgenomen. Naar nu bekend is geworden heeft de sterreceiver van de Dallas Cowboys zeer waarschijnlijk een zelfmoordpoging ondernomen.

Owens, die bekend staat als een enfant terrible, mocht na vorig seizoen vertrekken bij de Philadelphia Eagles, en belandde bij de Cowboys. Tijdens het voorseizoen raakte de sterspeler geblesseerd, maar keerde op tijd terug voor de seizoensstart. Vorige week brak hij een botje in zijn hand, waaraan hij geopereerd werd. Met de pijnstillers die hij daarna meekreeg zou hij nu geprobeerd hebben zichzelf van het leven te beroven. Ongeveer 35 pillen zou hij ingenomen hebben, twee zelfs nog terwijl een vriend hem er vanaf probeerde te houden.

De receiver werd door de psychologische staf van de club niet speciaal in de gaten gehouden omdat hij geen historie van labiliteit had. De flamboyante atleet stond voornamelijk bekend om zijn stunts bij het vieren van touchdowns en het geven van ongezouten meningen over media, coaches, tegenstanders en medespelers. Ook kort voor de poging leek de ster juist zeer opgewekt.

Update:
Owens ontkent de zelfmoordpoging. Hij zegt dat de combinatie van pijnstillers met natuurlijke voedselsupplementen hem heeft verdoofd. De inhoud van de fles met pijnstillers, die leeg werd gevonden bij Owens, zou grotendeels in een la liggen. "Het is erg vervelend als een allergische reactie wordt aangezien voor een zelfmoordpoging," aldus de receiver.