Jans langer bij FC Groningen

Sjors (Sj0rSz)
Ron Jans heeft zijn verblijf bij FC Groningen met één seizoen verlengd. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in het Euroborg-Stadion. Door deze verbintenis is de 47-jarige trainer na Foeke Booy (FC Utrecht) de langst zittende trainer bij één club.

In oktober van 2002 werd Jans naar Groningen gehaald als opvolger van Dwight Lodeweges. In zijn eerste seizoen bij De trots van het Noorden eindigde FC Groningen op een vijftiende plaats. Een jaar later stond de ploeg aan het einde van het seizoen op de dertiende stek. In de seizoenen die daarop volgden ging het steeds beter. Zo stond de Groningse formatie in het seizoen 2004/2005 na 34 wedstrijden twaalfde. Afgelopen editie van de Eredivisie was tot dan toe de topper met een keurige vijfde plaats.

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, is erg blij dat Jans zijn verblijf bij de ploeg heeft verlengd: "Er liggen nog enorme uitdagingen en we denken die met elkaar te kunnen invullen. Door nu al met elkaar tot een nieuw akkoord te komen is er in een vroegtijdig stadium reeds duidelijkheid naar het volgende seizoen toe. Wij denken dat dit goed is voor de rust en continuïteit binnen de club."

Ook vorig jaar verlengde Jans zijn contract al met de Groningers. "Dat zijn bewuste keuzes. Ik heb het prima naar mijn zin bij de club en we kijken gewoon per jaar of we met elkaar verder willen. Ik heb niet het gevoel dat mijn werk bij FC Groningen er al op zit. Een langdurig contract bindt beide partijen echter ook op momenten dat het misschien niet meer gewenst is. Nu is de periode dat we aan elkaar contractueel verbonden zijn te overzien en dat vind ik prima. Ik blijf vol ambitie meewerken aan het verder uitbouwen van de club", aldus de oefenmeester.