[MotoGP] Ducati wil Melandri

Joris (RenikNL)
Marco Melandri staat momenteel in de belangstelling van het MotoGP-team van Ducati. Melandri rijdt nu nog bij het Gresini Honda-team, maar heeft dit seizoen nog geen rol kunnen spelen voor het kampioenschap.

Melandri beschikt dit seizoen niet over het beste Honda materiaal. De fabrieksmotoren van Honda zijn gereserveerd voor de rijders van het Repsol Honda-team. Nicky Hayden, één van de Repsol Honda-coureurs, is momenteel de leider in de WK-stand. Melandri zou al een contractvoorstel van Ducati hebben ontvangen.

Melandri zou bij een overstap naar Ducati de teammaat worden van zijn landgenoot Loris Capirossi, die dit seizoen al drie races wist te winnen en enige tijd kans leek te maken op het kampioenschap. Door een valpartij in Spanje kon Capirossi echter een aantal races niet voluit rijden en verloor zo de aansluiting op de kampioenschapsleider.

Momenteel is Sete Gibernau racecoureur naast Capirossi bij het Ducati team, maar de Spanjaard presteert dit seizoen erg slecht. Mocht Melandri het contract tekenen dan zal Gibernau opzoek moeten naar een ander team.