Williams met andere sponsor in China

Joris (RenikNL)
Het Formule 1-team van Williams zal tijdens het Grand Prix weekend in China met een aantal andere sponsors rijden. Het team zal de auto's voorzien van de logo's van Bank of China. Het design van de auto zal verder waarschijnlijk ongewijzigd blijven.

Bank of China is een partner van de Williams-sponsor Royal Bank of Scotland. In China is de Formule 1 sinds de Grand Prix in Shanghai zeer populair en goed bekeken. Voor sponsors is het een goede kans om naamsbekendheid te verwerven in China.

"De kans om samen te werken met RBS in de sponsorverdeling van de Williams F1-wagen tijdens Sjanghei, is een uitgelegen kans voor ons. Wij hopen hiermee wat meer internationale interesse te kunnen krijgen en zo onze marketing te kunnen uitbreiden", aldus Wang Zhaowen, woordvoerder van de Bank of China.

In 2004 deed het team van Williams iets vergelijkbaars als met de Bank of China. Destijds werden de Hewlet Packard-logo's aangepast aan de Chinese variant van het merk. Ook het team van BAR deed destijds hetzelfde met sponsor Lucky Strike.