Mijlpaal en record voor Favre en Brunell

Corné (Curchulain)
22 En 400 waren twee magische getallen gisteren in de NFL-stadions. De namen die voor de aftrap ermee geassocieerd waren, waren Rich Gannon en Dan Marino. Daar kwam gisteren verandering in.

Het completeren van 22 passpogingen op rij in een wedstrijd is een record in de NFL. Quarterback Mark Brunell van de Washington Redskins deed het gisteren in de wedstrijd tegen de Houston Texans, en stootte daarmee Rich Gannon van de Oakland Raiders uit de recordboeken. Die wist op 11 november 2002 eens tot 21 stuks te komen. Het record voor achtereenvolgende completions dat over twee wedstrijden strekt staat op naam van Philadelphia Eagles-quarterback Donovan McNabb. Op 28 november en 5 december 2004 kwam hij tot 24: tien aan het einde van de wedstrijd tegen de New York Giants en veertien aan het begin van de wedstrijd tegen de Green Bay Packers van Brett Favre.

Favre is nu de helft van de club van 400. Samen met Dan Marino is hij de enige NFL-quarterback die in zijn carrière 400 of meer touchdown-passes wierp. In het eerste kwart ving Greg Jennings gisteren in de wedstrijd tegen de Detroit Lions een korte pass en de bal legde de overgebleven afstand tot de endzone over de grond af. Administratief gezien was het een 75-yard touchdown-pass. In de rest van de wedstrijd voegde Favre er nog twee aan zijn totaal toe, in zijn 228e wedstrijd in de NFL. Marino had 227 wedstrijden nodig om de 400 te bereiken en eindigde zijn carrière met 420 stuks. Favre heeft nog dertien wedstrijden om dat aantal te verbreken en als eerste een record van Marino af te nemen. Peyton Manning van de Indianapolis Colts deelt momenteel het record van opeenvolgende seizoenen met 4000 gepasste yards.


Mark Brunell (l) en Brett Favre (r)