Seedorf: "Niemand heeft niemand beledigd"

Gerard (RedFever007)
Dit weekend speelde AC Milan tegen Livorno. Niet de wedstrijd maar de woordenwisseling tussen de coach en Clarence Seedorf zorgde voor veel beroering in Italië. Inmiddels heeft de oud-international verklaard dat alle problemen tussen de twee uit de wereld zijn.

Camera’s en microfoons worden steeds dichter bij de dug-outs geplaatst en dat ondervond Seedorf aan den lijve. Hij raakte in een heftig gesprek met Carlo Ancelotti, die de middenvelder vervolgens toebeet: ”Gelukkig voor jou ben ik door mijn wissels heen, anders had ik je eraf gehaald”. Dit was voor de Italiaanse media reden genoeg om het incident breed uit meten.

Zowel Seedorf als Ancelotti willen het niet langer over het incident hebben. ”Het probleem tussen mij en Ancelotti is uit de wereld. Er is geen reden om dingen uit te praten, aangezien we elkaar goed kennen. Niemand heeft niemand beledigd. Het ging over voetbal, en dat is normaal. De zaak is gesloten. Morgen wil ik er niet meer over praten”, zo verklaarde de speler voor Milan Channel.

Na afloop van de wedstrijd tegen Livorno, waar beide ploegen niet tot scoren kwamen, had Ancelotti al meegedeeld dat hij zich er niet druk om maakte. ”Ik ga verder niets uitleggen, want anders wordt het een soap zoals rond Kaká. Als ik al boos zou zijn, dan is het wel omdat ik steeds een microfoon onder mijn neus krijg”, aldus de oefenmeester.