FedCup: België en Italië op gelijke hoogte

Gerard (RedFever007)
In de strijd om de Fed Cup tussen België en Italië is de stand door Justine Henin-Hardenne weer gelijkgetrokken. De Belgische equipe moet het doen zonder de nummer drie van de wereld Kim Clijsters.

België was tot het wegvallen Clijsters de favoriet om de Fed Cup-titel binnen te halen. Doordat de Belgische geblesseerd af moest haken, diende de onervaren Kirsten Flipkens haar plaats in te nemen. De hoogste notering ooit voor Flipkens was de 98e plaats op de ATP ranglijst. Beide Italiaanse dames bevinden zich in de top-20.

Dat Flipkens het moeilijk zou krijgen bleek zaterdag toen er verloren werd van Francesca Schiavone met 6-1 en 6-3. In het volgende enkelspel tussen Flavia Pennetta en Justine Henin-Hardenne bleek de nummer twee van de wereld de beste, 6-4 en 7-5. Makkelijk ging het niet voor de Belgische, aanvankelijk stond ze in beide sets achter. Onze zuiderbuur herstelde zich echter knap en wist alsnog de winst naar zich toe te trekken en de tussenstand weer in evenwicht te brengen.

Later vandaag volgen nog twee enkelpartijen en het dubbel. Flipkens heeft er vertrouwen in: ”De wijze waarop ik speelde gaf me veel vertrouwen, ondanks de nederlaag. Ik denk zeker kansen te hebben voor een verrassing te kunnen zorgen.”


Justin Henin in actie, de Belgische won van Flavia Pennetta