Silly season, editie september

Wouter (ziggyziggyziggy)
De tweede editie van het silly season in de Formule 1. Wie rijdt waar volgend jaar?


Momenteel bevestigde coureurs

teamrijder 1rijder 2
FerrariKimi RäikkönenFelipe Massa
RenaultGiancarlo FisichellaHeikki Kovalainen
McLarenFernando Alonso
HondaJenson ButtonRubens Barrichello
ToyotaRalf SchumacherJarno Trulli
BMWNick Heidfeld
WilliamsAlexander WurzNico Rosberg
Red BullDavid CoulthardMark Webber
Toro Rosso
Spyker
Super AguriTakuma Sato

De geruchten

Het besluit van Michael Schumacher om te stoppen, heeft het silly season opengegooid. Direct na zijn aankondiging, afgelopen zondag, werden zowel Felipe Massa als Kimi Räikkönen bij Ferrari bevestigd, wat een hoop andere geruchten uit de wereld helpt. Er zijn nu nog zeven stoeltjes vrij voor 2007.

McLaren
Pedro de la Rosa is nu tweede rijder bij het team en zou volgend jaar goed kunnen aanblijven. Gebeurt dat niet, dan maken mannen als GP2-kampioen Lewis Hamilton en DTM-kampioen Gary Paffett een kans. Wel zijn er nog geruchten dat Christijan Albers naar McLaren gaat, maar dat lijkt niet waarschijnlijk.

BMW Sauber
Robert Kubica verrast vriend en vijand door zijn sterke optreden in de BMW. Hij is momenteel de grote kanshebber om teamgenoot van Nick Heidfeld te worden.

Scuderia Toro Rosso
Het team met de minste geruchten. Men lijkt op zeker te spelen en Vitantonio Liuzzi en Scott Speed aan te houden.

Spyker MF1
De bezetting van het onlangs verkochte team van Midland wordt nog steeds door raadselen omgeven, maar op 8 oktober zou er wellicht duidelijkheid kunnen komen. Namen die nu genoemd worden zijn Christijan Albers, Christian Klien, Adrian Sutil en Robert Doornbos. De rol van Tiago Monteiro lijkt te zijn uitgespeeld.

Super Aguri
Takuma Sato is al vroeg bevestigd, maar de tweede coureur is onbekend. Buiten Montagny en Yamamoto wordt ook Albers hier genoemd.