Technici willen Schumacher als testcoureur

Olga (Nuongirl)
De technici van Ferrari hebben hun bezorgdheid geuit over de kwaliteiten van Kimi Räikkönen om een wagen te ontwikkelen met het vermogen van Michael Schumacher. De mannen willen dan ook dat de Duitser deze winter de wagen voor 2007 test.

Toen hij afgelopen zondag bekend maakte te stoppen met racen, bevestigde Schumacher dat hij in een nog onbekende functie bij Ferrari zal blijven. Een rol als testcoureur werd daarbij niet verwacht, maar toch heeft het hoofd van de ingenieurs, Luca Baldisserri, het verzoek bij Jean Todt neergelegd. "Ik heb Todt al gevraagd om hem ervan te overtuigen," aldus Baldisserri. "Hij houdt immers het meeste van rijden."

"Schumacher is elf jaar bij ons geweest en ik kan zeggen dat hij ons alles heeft gebracht wat we nu weten. Hij heeft ons precieze suggesties gegeven aangaande werkmethodes en is niet alleen achter het stuur een rolmodel, maar ook in zijn professionele aanpak," aldus de Italiaan. "Het zal een groot probleem zijn om zonder hem op het zelfde niveau door te gaan."