Opnieuw zeilgoud voor Nederlandse boot

Gerard (RedFever007)
In de wateren rond Rizhao hebben Lobke Berkhout en Marcelien de Koning voor Nederlands zeilgoud gezorgd. In de finalerace had de Nederlandse boot een kleine voorsprong op de Japanse boot. De Nederlandse zeilers zouden de voorsprong niet meer weggeven.

Het was niet voor het eerst dat Berkhout en De Koning wereldkampioen werden in de 470-klasse. Ook vorig jaar, in San Francisco, was hun boot de snelste. ”Waanzinnig dat het opnieuw is gelukt. Vorig jaar in San Francisco bleek het Wilhelmus tijdens de prijsuitreiking niet voorhanden. Nu kan het hier alsnog voor ons klinken. Dat was één van de redenen dat we weer wereldkampioen wilden worden! Geweldig, het is een gekkenhuis hier.”, aldus een uitbundige Berkhout.

Ook bondscoach Jaap Zielhuis was uitermate tevreden met de prolongatie van de titel. Er zijn volgens hem twee oorzaken voor het nieuwe succes van de Nederlandse zeilsters. ”Ze zijn in het afgelopen jaar gezamenlijk elf kilo afgevallen. Daardoor gaan ze in lichte omstandigheden meteen een stuk sneller. Ook hebben ze heel veel getraind op plekken met weinig wind. Zo sterk als ze al waren in pittige omstandigheden zijn ze nu ook in licht weer. Dat is een heel prettige constatering, want bij de Olympische Spelen van Peking over twee jaar zal er waarschijnlijk weinig wind staan., zo verklaarde de bondscoach.


Berkhout en De Koning prolongeerden de wereldtitel in de 470-klasse