Koeman tevreden na gelijkspel

René (Eilanden)
Ronald Koeman was na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool min of meer tevreden over het behaalde resultaat. De match eindigde in een 0-0 gelijkspel.

"Gezien de wedstrijd ben ik daar tevreden mee. Zeker omdat we in de slotfase nog hadden kunnen verliezen toen Gerrard op de paal schoot", aldus de PSV-coach.

Koeman had tijdens de wedstrijd wel gezien dat zijn team niet echt veel kansen kreeg: "We hadden moeite om aanvallend wat te creëren. Misschien hadden we daarin iets meer moeten brengen. Aan de andere kant wilden we ook niet teveel risico's lopen om op die manier in het mes te lopen. We hebben met verstand gespeeld en uiteindelijk een resultaat gehaald."

Omdat de andere wedstrijd in poule C, tussen Galatasaray en Bordeaux, ook in 0-0 eindigde, zijn de komende twee uitwedstrijden cruciaal voor PSV en dat beseft Koeman zich terdege: "We moeten proberen om er daar één van te winnen. We wisten van te voren dat de groep pittig zou zijn en alle teams aan elkaar gewaagd. Dat is nu ook in het resultaat gebleken. Als we één van de komende wedstrijden weten te winnen kan dat erg belangrijk zijn."