Favre beleeft nieuw carrièredieptepunt

Corné (Curchulain)
Een wedstrijd niet gespeeld in de laatste veertien seizoenen. Eenmaal meer verloren dan gewonnen in die veertien seizoenen, maar dat was wel vorig seizoen. In 223 wedstrijden werden de Green Bay Packers met Brett Favre nog niet puntloos gehouden, tot afgelopen zondag. Nota bene aartsrivaal Chicago bracht Favre tot een nieuw dieptepunt in zijn NFL-carrière.

In het historische stadion Lambeau Field in Green Bay werd uitgekeken naar de terugkeer van Favre na veel speculatie over zijn toekomst. De tegenstander in de seizoensopener waren de Chicago Bears, van oudsher aartsrivalen en nu volgens Bears-linebacker Brian Urlacher de ploeg met de beste verdediging van de competitie.

Favre mocht veel toekijken. Bears-quarterback Rex Grossman liet zijn aanval langzaam maar zeker terreinwinst boeken, maar bombardeerde in de openingsdrive de endzone van de Packers al met een touchdown van achter de middellijn. De sterquarterback van Green Bay leidde zijn aanval voornamelijk over de grond, en leverde in de eerste twee kwarten slechts vijf passes af. 70 Yards werden hiermee gewonnen, geen indrukwekkend aantal.

In het tweede kwart kwam voornamelijk kicker Robbie Gould op het scorebord. Vanaf 40, 39 en 28 yards schoot hij de bal tussen de doelpalen door voor een 19-0 voorsprong. Grossman wist de Bears wel over grote afstanden te verplaatsen maar leek moeite te hebben wanneer de ruimtes klein werden. De Packers-aanval had overal moeite mee en kwam zelden over de middellijn heen.

Het derde kwart kende nog een field goal van Gould, dit keer vanaf 30 yards. Hoewel het recordaantal van zeventien eerstejaars spelers de Packers wel yards kostten, toonden twee veteranen dat ervaring geen garantie is voor foutloos handelen. Eerst beging center Scott Wells een offensieve holding-overtreding, wat de Packers op tien yards kwam te staan. Vervolgens deed tackle Mark Tauscher hetzelfde, en mochten de groene mannen proberen om 30 yards in vier pogingen te overbruggen.

De drive ging over tot in het vierde kwart en na netto zes yards te hebben gewonnen moest balbezit weer worden opgegeven. Devin Hester ontving de punt op zijn eigen 16-yardlijn en liet prompt de aanval van de Packers terug het veld inkomen door de return tot in de endzone te brengen. Gould converteerde en de 26-0 eindstand was bereikt met nog bijna een kwartier te spelen. De Bears deden het vanaf dat moment rustig aan maar wisten de Packers-aanval nog steeds goed in toom te houden.