Oud-ploeggenoten Armstrong bekennen gebruik EPO

Olga (Nuongirl)
In de Amerikaanse krant New York Times hebben twee voormalig ploeggenoten van Lance Armstrong toegegeven EPO gebruikt te hebben. Dit zou gebeurd zijn in de Tour de France van 1999, waarin Armstrong zijn eerste eindoverwinning pakte.

De voormalig wegcaptain van US Postal (de toenmalige ploeg van Armstrong), Frankie Andreu, vertelde aan de krant dat hij in de voorbereiding op de Tour EPO gebruikt had. Een andere oud-renner, die anoniem wenste te blijven omdat hij nog in de wielersport werkzaam is, gaf hetzelfde toe.

"'Er zijn wielrenners op twee niveau's. Er zijn de jongens die valsspelen en de jongens die gewoon proberen te overleven," aldus de 39-jarige Andreu. Andreu zei ook dat hij bij een paar andere wedstrijden ook EPO gebruikt heeft. Hij maakt dit nu bekend omdat hij zich zorgen maakt over de negatieve effecten van doping op de wielersport.

Beide oud-wielrenners zijn nooit betrapt op het gebruik van doping. Daarnaast zeiden ze allebei dat ze nooit gezien of gehoord hebben dat zevenvoudig Tour-winnaar Armstrong prestatiebevorderende middelen gebruikte.