Todt: "Er was geen voorcontract met Kimi"

Olga (Nuongirl)
Jean Todt, de teambaas van Ferrari, heeft ontkent dat het Italiaanse raceteam een voorcontract had gesloten met Kimi Räikkönen. Na afloop van de Grand Prix van Italië werd bekend dat de Fin de opvolger van Michael Schumacher bij het team zal worden.

"Ik moest soms wel een beetje lachen om alle speculaties, maar we hebben maar één ondertekend contract. Er is nooit een voorcontract geweest", aldus de Fransman. "Het belangrijkste is dat Kimi voor ons gevoel een zeer sterke en zeer getalenteerde rijder is. Hij is erg toegewijd om de komende jaren voor Ferrari te rijden."

Todt ontkende ook dat de beslissing van Michael Schumacher om te stoppen, iets te maken zou hebben met de komst van de Fin. "Er zijn mensen die denken dat Michael dit besluit heeft genomen, omdat hij niet met Kimi wilde concurreren. Maar dat is echt een belachelijke gedachte. We gaan ons nu concentreren op het behalen van de titels. We hebben een goede auto, Bridgestone levert goed werk en het team is gemotiveerd om het kampioenschap te winnen."