Alonso maakt zich geen zorgen om kampioenschap

Olga (Nuongirl)
Wereldkampioen Fernando Alonso deed tijdens de Grand Prix van Italië geen goede zaken in de strijd om het wereldkampioenschap. De Spanjaard viel uit en zag zijn voorsprong op Michael Schumacher slinken naar twee punten.

De laatste paar races zal het dus nog spannend worden. Alonso zelf zei dat hij vandaag makkelijk op het podium had kunnen finishen. "Er valt niet veel te melden over een dag als vandaag. Als je van de tiende plaats start moet je alles van jezelf, de wagen, de banden en de motor vragen. Ik was bezig gemakkelijk op het podium te finishen. We lieten zien dat we, zonder de penalty, een wagen hadden die voor de overwinning had kunnen strijden."

"Michelin had een goede band meegebracht en ik maak me geen zorgen om de titel. Er zijn nog drie races te gaan en we worden steeds sterker met nieuwe ontwikkelingen voor de wagen, de banden en de motor. Over het weekend kan ik kort zijn, de race was zondagochtend al beslist. Het kampioenschap is echter nog steeds in mijn voordeel, en Schumacher heeft totaal geen kans op de titel dit jaar," aldus de Spanjaard.