[Upd] Michael Schumacher stopt

Dennis (dennistd)
Michael Schumacher zal aan het einde van dit seizoen stoppen met het rijden in de Formule 1. De Duitser zal wel bij Ferrari betrokken blijven. Hij heeft echter nog niet bekend gemaakt in welke functie.

Update:
Het officiële persbericht van Ferrari roemt Schumacher om de vele records die de Duitser gebroken heeft. Zo heeft Schumacher de records op zijn naam staan voor meeste overwinningen, pole positions, snelste raceronden en verzamelde punten. Het enige record dat hij niet zal bemachtigen, is dat van aantal racedeelnames. Dat blijft op naam staan van Ricardo Patrese. Tevens is Schumacher de coureur die de meeste races en titels heeft gewonnen voor Ferrari.

Luca de Montezemolo, president en CEO van Ferrari, zegt triest te zijn over het afscheid. "We hebben samen onvergetelijke momenten beleefd, zowel goede als slechte, en hebben prestaties neergezet die moeilijk te evenaren zijn," aldus De Montezemolo. "Zijn relatie met Maranello blijft bestaan, maar in een andere vorm, en daar ben ik erg blij om."

Jean Todt noemt Schumacher een "buitengewoon persoon en een legendarische coureur". Schumacher zelf bedankt in het persbericht alle mensen die hem hebben bijgestaan in zijn carrière, inclusief zijn vrouw en kinderen, aan wie hij nu meer tijd aan zal gaan kunnen besteden. "Binnenkort ligt mijn toekomst bij mijn gezin, maar voor nu is het wereldkampioenschap hetgene dat telt," aldus de Duitser.

Ferrari kondigde verder aan na dit seizoen de nieuwe teamorganisatie bekend te maken. Dan wordt ook duidelijk wat de rol zal zijn die Schumacher bij het team gaat spelen.

Update 17:36u
Schumacher heeft al in juli, na de Amerikaanse Grand Prix, het besluit genomen om te stoppen. In een persconferentie na de race zei hij dat hij niet stopt vanwege de slechte prestaties van Ferrari in 2005. "Van afgelopen seizoen hebben we onze les geleerd en volgend jaar heeft Ferrari een auto die competitief is," verklaarde de Duitser. "Ik wil niet weggaan als ik over mijn hoogtepunt ben, daarom stop ik nu." De contractuele situatie van teamgenoot Massa heeft zijn besluit versneld. "Massa moest weten wat ik van plan was, zodat hij een onderhandelingspositie had."