Uitslag Everton - Liverpool

Corné (Curchulain)
De eerste klassieke stadsderby van het Premier League-seizoen is achter de rug. De eerste Merseyside-derby vond vandaag plaats in Goodison Park, het thuisstadion van Everton. Aan de kant van Liverpool speelde Dirk Kuyt 40 minuten mee.

De opening was voor Liverpool. Al na tien seconden kreeg Robbie Fowler de kans om de Reds op voorsprong te zetten, maar hij vond Everton-keeper Tim Howard op zijn weg. Het waren de Toffees die na 23 minuten de leiding namen. Via Mikel Arteta, Lee Carsley en Leon Osman kwam de bal bij Australiër Tim Cahill, die de bal langs Pepe Reina werkte.

Het leek Liverpool wakker te schudden, en de daaropvolgende kansen waren voornamelijk voor de Reds. Een inschattingsfout van Jamie Carragher, tien minuten voor het rustsignaal, leidde echter tot een één-tegen-één situatie tussen Andy Johnson en Reina. De nieuwe aanwinst van Everton kwam als winnaar uit de strijd voor de ruststand van 2-0.

Kort na de pauze bracht Liverpool-cach Rafael Benitez Dirk Kuyt binnen de lijnen voor een vermoeid ogende Peter Crouch. De helft zag een herpakking van de Reds, wat resulteerde in druk op Evertons doel, getekend door een schot van Steve Finnan dat slechts centimeters naast ging. Een inzet van Kuyt diende door Howard gekeerd te worden en Steven Gerrard plaatste de bal op de binnenkant van de paal. Een appèl wegens hands van Tony Hibbert werd niet gehonoreerd waardoor de achterstand lange tijd twee doelpunten bleef.

John Arne Riise, op het uur ingevallen voor Robbie Fowler, moest vroegtijdig het veld verlaten nadat een overtreding op Arteta hem op een zware enkelblessure kwam te staan. De laatste minuten nam Everton het initiatief over en na een opzichtige misser van Gary Naysmith was het enkele minuten later Johnson die nog van een onzekerheid van Reina kon profiteren. De 3-0 zege van Everton is de grootste overwinning op Liverpool in 42 jaar.

Uitslag:
Everton - Liverpool 3-0 (2-0)
23' Cahill
35' Johnson
90+4' Johnson