[Upd] Alonso teruggezet op grid

Wouter (ziggyziggyziggy)
Fernando Alonso kan opnieuw in de problemen komen door zijn gedrag op het circuit. De Spanjaard zou tijdens de kwalificatie Felipe Massa hebben geblokkeerd, waardoor de Ferrari-coureur een snelle ronde in rook zag opgaan.

Ferrari zou protest hebben ingediend bij de stewards van de race, tegen de actie van Alonso. De Spanjaard zou bij het uitrijden van de pitstraat, na het vervangen van zijn lekke achterband, niet aan de kant zijn gegaan voor Massa, die bezig was aan een snelle ronde. Technisch directeur Ross Brawn van Ferrari: "Felipe werd geblokkeerd tijdens zijn run, wat erg zonde was aangezien hij zeker hoger had kunnen eindigen in de kwalificatie."

De vergadering van de stewards waarin de zaak wordt besproken, vindt plaats na de GP2-race van vanmiddag. Deze race is vandaag tussen 16.00u en 17.15u verreden.

Update:
Massa zegt dat de actie van Alonso hem inderdaad heeft gehinderd. "Het was jammer dat ik niet het volledige uit mijn ronde heb kunnen halen," aldus de Ferraricoureur. "Ik verloor op zijn minst drie tienden van een seconde." Alonso ontkent Massa te hebben opgehouden. "Hij reed 300 tot 400 meter achter me en kreeg dus een slipstream van me. Er zou niet geklaagd moeten worden," aldus de Spanjaard.

Update @ 19:26u:
Van Alonso zullen zijn drie snelste ronden worden afgenomen. Dat betekent effectief dat hij zal worden teruggezet naar plaats 10 op de grid.