Gallas: "Chelsea liegt"

Olga (Nuongirl)
William Gallas is verbaasd en geschokt over het feit dat Chelsea gezegd heeft dat hij de Londense club zou hebben afgeperst om hem te laten gaan. De Franse middenvelder zegt dat er niets klopt van de verhalen dat hij de club gedreigd zou hebben in eigen doel te scoren of de club op een andere manier te willen schaden.

"Ik heb zeker nooit gezegd dat ik een eigen doelpunt zou maken als ze me zouden opstellen. Wel was ik ervan overtuigd dat ik moest vertrekken. Ik heb al uitgelegd waarom. Maar zo ver als zij beweren, zou ik nooit gaan. Als die mensen zulke bespottelijke aantijgingen willen gebruiken om er goed op te staan bij hun supporters, dan moeten ze dat maar doen. Maar ik denk dat niemand zich in de maling laat nemen," aldus de Fransman.

Gallas had van Chelsea een nieuw contract aangeboden gekregen, maar hij zou het geboden salaris van 97.000 euro per week te weinig hebben gevonden. De Londense club stelde dat hij niet meer verdiende omdat hij er nooit iets aan deed om de club promoten. "Ik heb er vijf jaar vol trots gespeeld en altijd mijn stinkende best gedaan. Dat betekent zeer weinig voor Chelsea. Chelsea heeft dan wel heel veel geld, maar die nieuwe bestuurders missen klasse."

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, vindt het gedrag van Chelsea schandalig en gelooft ook niets van de verhalen. "Alleen het idee al. Hij zou zoiets nooit doen."

Op de laatste dag dat de transfermarkt nog open was, kwam er een oplossing voor de impasse tussen speler en club. De Franse international vertrok naar Arsenal, terwijl Ashley Cole de overstap maakte in de omgekeerde richting.