"Meer teams gaan wieldoppen gebruiken"

Michel (Fir3fly)
De "wieldoppen" die Ferrari gebruikte afgelopen weekend zullen ook door andere teams worden toegepast tijdens de GP van Italië, volgende week. Dat meldt Autosport Magazine.

De controversiële doppen werden door de FIA zonder problemen goedgekeurd. Evenals Ferrari reden ook Toyota en Toro Rosso met het systeem. De afgedekte wielen zouden zorgen voor betere remkoeling. Andere teams zullen naar alle waarschijnlijkheid het systeem testen in Monza.

Ron Dennis uitte vorig weekend nog kritiek op het systeem. Hij vond dat de parc-ferméregels overtreden werden. Die regels stellen dat teams geen onderdelen mogen vervangen na de start van de kwalificatie.

"Er is wat verwarring in de pitstraat vanwege het feit dat het primaire doel is om een actieve rol te spelen bij het koelen van de remmen, is mij verteld," aldus de teambaas van McLaren. "Maar er zijn regels die zeggen dat je geen onderdeel van de wagen mag aanpassen tijdens de kwalificatie. Als je de wielen wisselt dan verander je ook een element dat relevant is aan de remmen".