Overzicht Eredivisie speelronde 2

Olga (Nuongirl)
In de tweede speelronde van de Eredivisie waren er wederom wat verrassingen. PSV ging ten onder tegen FC Twente, terwijl Feyenoord weer niet wist te winnen. Ajax en AZ wonnen wel hun wedstrijd, en samen met SC Heerenveen en Roda JC zijn ze de enige clubs die alle twee de wedstrijden hebben gewonnen.

PSV lijkt het niet mee te zitten. Afgelopen week vertrokken zowel André Ooijer en Jans Vennegoor of Hesselink bij de Eindhovense ploeg, terwijl de kans groot is dat Mika Väyrynen naar Celta de Vigo vertrekt. Tegen de Tukkers speelde PSV een matige wedstrijd. In de eerste helft waren er kleine kansen voor Twente, de van een schorsing teruggekeerde Gomes moest Sharbel Touma van het scoren af houden en de Braziliaanse goalie zag schoten van N'Kufo en Touma naast zijn doel verdwijnen. Voor PSV was er enkel een kans voor Ibrahim Afellay.

Ronald Koeman probeerde in de tweede helft het roer om te gooien door in de persoon van Roy Beerens een extra aanvaller in de ploeg te brengen, maar dat hielp niet. PSV was gewoonweg niet opgewassen tegen de Tukkers, en het doelpunt van N'Kufo zorgde er ook nog voor dat PSV zonder punten terugkeerde naar Eindhoven.

Uitslag tweede speeldag:

Thuis:Uit:Eindstand:
Roda JCADO Den Haag1-0
RKC WaalwijkExcelsior1-1
FC UtrechtSparta Rotterdam2-2
SC HeerenveenWillem II5-0
VitesseAZ1-3
FeyenoordHeracles Almelo0-0
FC TwentePSV1-0
NECFC Groningen1-1
NAC BredaAjax1-2

Topscorers:

NaamAantal
Sneijder (Ajax)4
Alves (Heerenveen)3
Koevermans (AZ)3
Cziommer (AZ)3

De stand kan je hier vinden.

Programma derde speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
vrij 8/9ADO Den HaagNAC Breda
vrij 8/9FC TwenteRoda JC
za 9/9ExcelsiorSC Heerenveen
za 9/9Willem IIPSV
zo 10/9AjaxVitesse
zo 10/9FC GroningenHeracles Almelo
zo 10/9FC UtrechtRKC Waalwijk
zo 10/9NECAZ
zo 10/9Sparta RotterdamFeyenoord